MENY

Teater och dramakurs

Vill du bli stärkt i din självkänsla och i ditt självförtroende, bli en person som vågar ta plats, att inte lägga så stor vikt i vad andra tycker, utan vågar stå upp för dig själv. Bli stärkt i din identitet och våga visa vem du är. Bli trygg med dig själv i grupp med andra. Att våga prata inför andra i grupp. Våga lita på dig själv och andra. Utveckla din kommunikativa förmåga på olika sätt. Uttrycka dina känslor på ett naturligt sätt. Få utveckla din fantasi, kreativitet och nyfikenhet. Bli en god samarbetspartner och medmänniska, då är just teater och drama rätt för dig!

Teater och drama

Ämnen vi kommer att arbeta med:

Teater: Här får du möjlighet att utveckla teaterns tre hörnspelare: berättelsen, berättaren och rummet med uttryck som skådespeleri, regi och scenografi, mask, kostym, ljus och ljud. Att med hjälp av kroppen gestalta och leva sig in i olika karaktärer/roller


Drama: Skillnaden mellan teater och drama att teater handlar om kommunikation mellan skådespelare och publik medan drama handlar om deltagarnas kommunikation, upplevelser och utveckling.


Improvisationsteater: teater utan manuskript och är en utbredd konstform som finns över hela världen.

 

Forumteater/forumspel: är en form av forumteater med inslag av värderingsövningar och rollspel som syftar till att bearbeta orättvisor och konflikter mellan individer. Vi spelar upp scener ur det vardagliga och viktiga händelser tagan ur verkligheten.


Scenisk gestaltning: Handlar om hur teaterns uttrycksområden kommunicerar med publiken. I ämnet ingår bland annat röst.

 

Fysisk teater: I ställer för att använda många ord visar skådespelarna med kroppen vad de tycker, tänker och känner. I fysisk teater är det kroppen som står för berättelsen i en förställning.

 

Mer information

Teater- och dramakurserna riktar sig till dig som är från 7 år och uppåt, men även kurser för vuxna erbjuds.

 

Plats: Markan, Wendesväg 2, Hässleholm.

Pris: 450 kr för tio kurstillfällen.

Tid: Maria sätter tider utifrån önskemål och antal anmälningar.

Kontakt

För mer information och anmälan:

Maria Lundin Enetjärn

Mail: dansmaria70@hotmail.com

Telefon: 0730 - 51 05 97

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Markan
Wendelsvägen 2
281 52 Hässleholm

Telefon 0451-26 71 38,
0451-26 71 39

Se kartalänk till annan webbplats

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun