MENY

Anmälan: En kväll om Gaming

Fri entré • man behöver inte vara medlem på Markan

Vi spenderar allt mer tid framför skärmar. Gaming är ett mycket vanligt intresse hos barn och unga såväl som hos vuxna. Skärm- och datorspel för med sig mycket positivt. Idag ser vi dock hur samma mekanismer som används i vuxnas gamblingvärld (spel om pengar) återfinns i skärm- och datorspel för barn och unga.


Eftersom Markan varje lov arrangerar LAN och har generellt ett stort spelintresse bland våra besökare vill vi erbjuda en kväll där barn och unga kan komma tillsammans med sin förälder/vårdnadshavare för att prata om just spel. Vikten av att föräldrar/vårdnadshavare vet vilka olika typer av spel det finns och vilka spel just ditt barn/ungdom spelar.


FÖRELÄSARE: Ida Strannerud är själv en gamer och jobbar på Flamman socialt förebyggande centrum (Flamman SFC) som är en idéburen förening i Malmö. I deras projekt Cirkus Gaming erbjuder de ökad kunskap och förståelse för hur gaming och gambling vuxit samman samt stöd och verktyg till unga, föräldrar och yrkesverksamma så att alla unga ges förutsättningar för att skapa ett hälsosamt spelande.


I hennes föreläsning får du kunskap kring hur dessa mekanismer fungerar och vilka konsekvenser det kan få. Vi samtalar om vad ett hälsosamt spelande kan vara samt vilka beteenden du kan vara uppmärksam på som kan indikera ett problematiskt spelande. Du får även kunskap och praktiska verktyg i hur du kan samtala om spel och stötta barn och unga att själva skapa ett hälsosamt spelande.


www.flammanhyllie.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om Flamman och deras olika projekt.

Vi vill också tipsa om deras spelmässa den 13 februari här!PDF


Upplägg:

Kl 17:00-17:15 fika

Kl 17:15-18:10 föreläsning

Kl 18:10-18:15 Paus

Kl 18:15-19:00 workshop


Anmälan till Gamingträff:

Datum: 31 mars

Tid: kl 17:00 - 19:00

Plats: Markan


Kontaktperson:
Kontaktperson:
GDPR

Vi behandlar personuppgifter i syfte att för administration av aktiviteten. Lagliga grund för behandlingen är avtal. Kultur- och fritidsnämnden är personuppgiftsansvarig. Vid frågor, kontakta oss via e-post: markan@hassleholm.se eller telefon: 0451-26 70 00. Du kan även kontakta dataskyddsombudet på dataskyddsombud@hassleholm.se. På www.hassleholm.se/personuppgifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter och vilka dina rättigheter är.

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Markan
Wendesvägen 2
281 52 Hässleholm

Telefon 0451-26 71 38,
0451-26 71 39

Se kartalänk till annan webbplats

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun